De 14 leukste activiteiten om in de zomer te doen in Montenegro

Montenegro, een land van extremen

Als je niet alleen maar lui in de zon wilt liggen, dan heeft Montenegro nog genoeg activiteiten in de aanbieding om je hartslag te verhogen.

De kust biedt paragliden, parasailen, kanoën, kajakken en vliegen met een helicopter. In het binnenland boek je een jeep safari tour, ga je quad rijden of mountainbiken.

En de diehards en thrillseekers onder ons mogen hun hart ophalen met rotsklimmen, canyons betreden en raften.

Raften in Montenegro

Één van de populairste zomeractiviteiten in Montenegro. Rafting trekt veel toeristen. De meest populaire plek om dit te doen is in de Tara-canyon op de 100 kilometer lange Tara-rivier. Een andere spectaculaire locatie om te raften is in de Moraca-canyon.

Jeep Safari Tours

Montenegro heeft meer dan 1.000 kilometer aan wegen. De meeste zijn verhard, maar sommige gedeeltes kun je het beste met een jeep betreden. Er zijn verschillende jeep safari’s te boeken. Vlakbij de kust tot in de hoge bergen.

Canyoning in Montenegro

Een hele leuke, spannende en uitdagende activiteit in de diepe canyons van Montenegro. Het wordt gezien als een extreme sport en is altijd onder begeleiding van ervaren gidsen. Voor deze challenge moet je sportief en zeker niet angstig zijn.

Quad rijden

Voor de echte avonturiers. Erg leuk voor een dagje uit in Montenegro. Er zijn verschillende aanbieders te vinden door het hele land. De meeste tours zijn in begeleiding met een ervaren instructeur. Je komt in afgelegen gebieden, oude dorpjes en eet traditionele Montenegrijnse gerechten.

Paardrijden

Een hele aparte manier om Montenegro te ontdekken. Verken gebieden op een relaxte manier. Sommige bureaus bieden zelfs een 8-daagse tour aan. Op deze manier kom je in contact met de locals en leer je hun tradities en cultuur kennen. Je rijdt door prachtige, gevarieerde landschappen. Dit alles in combinatie met ervaren instructeurs.

Hiken

Een groot gedeelte van Montenegro biedt prachtige hikingroutes. Van makkelijke tot extreme paden. Met name in Durmitor zijn hoogtes tot 2.200 meter makkelijk toegankelijk zonder hiervoor speciaal apparatuur te gebruiken. Er zijn veel bureaus die zich actief met hiken bezig houden, ook met ervaren gidsen.

Mountainbiken

Een groeiende activiteit in Montenegro waar veel belangstelling voor is. Er wordt veel gedaan op dit gebied en er komen steeds meer routes en accomodaties voor mountainbikers. In het hele land zijn mountainbikes te huur. Een van de mooiste routes is die aan de kust over de bergen van Lovcen.

Paragliden

Vlieg over Montenegro’s mooiste landschappen en beleef Montenegro op een speciale manier. Paragliden kan in het binnenland of aan de kust. Je kunt alleen vliegen of samen met een ervaren instructeur. Het is meestal niet leeftijdsgebonden.

Vissen

Montenegro zit vol met watergebieden. Rivieren, meren en de kust zijn een walhalla voor vissers. In Skadarsko Jezero zwemmen alleen al 48 soorten vis. Er wordt aan vliegvissen en spinvissen gedaan. Bij de meeste tours krijg je alle benodigde voorwerpen mee. Instructeurs zijn ook aanwezig.

Kajakken

Vanwege het ruige landschap, de vele rivieren, meren en het zeewater aan de kust is Montenegro uiterst geschikt om te gaan kajakken. Je komt samen onder begeleiding van instructeurs in prachtige afgelegen gebieden waar je normaal nooit zou komen.

Kamperen

Er zijn in Montenegro genoeg plekken om te kamperen in het wild, maar het kan ook onder begeleiding. Alle benodigdheden worden dan verzorgd, zodat je zelf bijna niks meer hoeft te doen. Als je zo een kampeertour boekt, dan kan dat ook in combinatie met een bijpassende activiteit.

Helicoptertour

Voor de echte waaghals. Met een helicopter-tour in Montenegro vlieg je boven prachtige landschappen en zie je het land vanuit een ander oogpunt. Spannend, spectaculair en een mooie ervaring rijker.

Speleologie

Ontdek de mooiste grotten van Montenegro. Een leuke, avontuurlijke activiteit. De meeste grotten zijn te zien in midden en het noordelijke gedeelte van Montenegro. De populairste grotten zijn Lipa en Djalovica.

Rotsklimmen

Één van de meest uitdagende activiteiten om te doen in Montenegro. Niet geschikt voor iedereen en zeker niet als je hoogtevrees hebt. Sommige bureaus bieden ook een éénweekse cursus aan om het klimmen eerst goed onder de knie te krijgen.

Reageer via Facebook

reacties

Attention: please select an email list or enter a custom form code to show an email form here!

Reageer op dit artikel