Baai van Kotor

Indrukwekkend, magisch en adembenemend

Van welke kant je de Baai van Kotor (Boka Kotorska) ook betreedt, de vier inhammen die diep het vasteland insnijden zullen altijd een onvergetelijke indruk bij je achterlaten. De Baai van Kotor wordt vaak Europa’s spectaculairste fjord genoemd. De combinatie van hoge woeste bergen, mooi helder zeewater, sierlijke mediterrane bomen en planten, historische steden en pittoreske dorpjes zijn moeilijk te verslaan als het om schoonheid gaat. De de Baai van Kotor is niet supergroot en dat betekent dat je hier voor een week of twee heel goed kunt vermaken en genoeg tijd overhoudt om de verborgen parels te ontdekken.

Avontuur, cultuur en romantiek

Avonturiers en sportievelingen kunnen hun hart ophalen met kajakken, duiken, mountainbiken of hiken.

Heb je meer interesse voor cultuur, dan zijn er genoeg plekken om kunst te bekijken. In musea en in talrijke kerken en kloosters.

Liefhebbers van geschiedenis proeven de sfeer van de overblijfselen van verschillende rijken die hier hun voetsporen hebben achtergelaten.

Wat je insteek ook is, de romantiek van deze adembenemende baai zal nooit ontbreken.

5 bijzondere highlights in de Baai van Kotor

Er is in de baai genoeg te zien en te doen, maar de volgende vijf hoogtepunten mag je zeker niet missen.

 1. Middeleeuws Kotor

Knusse gezellige Middeleeuwse stad aan het uiteinde van de Baai van Kotor. Kom sfeer proeven in de vele restaurants, bars, cafés en ijssalons. Je kunt je hier de hele dag door goed vermaken.

2. Perast

Mooie rustige Venetiaanse kuststad tussen Risan en Dobrota in. Prachtige historische gebouwen domineren in barok stijl. Je eet hier de lekkerste vis terwijl je naar de golven van de baai luistert. Perfect voor een avondje uit.

3. Herceg Novi

Gezellige kuststad waar veel te doen is. Enkele mooie historische gebouwen sieren Herceg Novi alsook de pleintjes, steile trappen en veel restaurants en cafés.

4. Road trip

Je kunt makkelijk een auto huren voor een dag om de hele kustlijn van de Baai van Kotor op eigen manier te ontdekken. Er zijn genoeg plekken waar je kunt stoppen om eten, drinken of gewoon voor een mooi uitzicht.

5. Morinj (strand)

Als je even weg wilt van de drukke kuststeden zoals Budva, Kotor of Tivat ga dan naar Morinj. Een kleine kustplaats in de Baai van Kotor waar je tussen de locals geniet van zon, zee en strand.

Reageer via Facebook

reacties

Attention: please select an email list or enter a custom form code to show an email form here!

zelf reageren

 1. Hallo Ivana,
  Toevallig kwam ik je website tegen en ik wil je graag een paar vragen stellen.
  Wij willen laatste week mei en eerste week juni een rondreis maken in
  Montenegro.
  Het lijkt ons zo’n mooi land! Kroatië heeft vorige jaren ons hart al
  gestolen en nu is Montenegro aan de beurt.
  Allereerst : heb jij nog tips om goedkoop en direct te vliegen vanuit
  Nederland ?
  Ik heb alleen nog maar dure tickets gevonden naar Tivat en niet direct .
  Wel heb ik goedkope tickets naar Dubrovnik gevonden. We willen een
  auto op het vliegveld huren maar kan nergens vinden of het een
  probleem is om met een huurauto de grens naar Montenegro over te gaan.
  Weet jij misschien hoe dit werkt?
  We willen graag beginnen met een paar dagen kust, daarna een weekje
  het binnenland in naar de nationale parks en de bergen om o.a. te
  wandelen en daarna weer een weekje kust. Misschien nog tips ?
  Welke kustplaatsen kan je adviseren? Wij houden van authentiek, niet
  mondain, geen grote hotels maar wel met leuke restaurantjes en mooi
  strandjes maar niet al te druk.
  Leuk als je wilt reageren.
  Alvast bedankt !
  Hartelijke groet,
  Wilma Goossen

  • Hoi Wilma,

   Je kunt het beste naar Dubrovnik vliegen en dan met een huurauto naar Montenegro. Het is circa 40 minuten rijden tot de grens van Montenegro. Er zijn helaas geen directe vluchten vanuit Nederland naar Tivat. Je kunt op het vliegveld van Dubrovnik een auto huren waarmee je naar Montenegro kunt rijden. Het is wel verstandig dit aan te geven bij de verhuurder, zodat je de juiste papieren mee krijgt. Bij de grens wordt gevraagd om je kentekenbewijs en rijbewijs.

   Andere mogelijkheid is vanuit Eindhoven naar Tivat te vliegen met TUI (met een tussenstop in Ohrid, Macedonië) en dan een auto op het vliegveld in Montenegro te huren. Nog een andere tip: met Easyjet naar Londen en vanuit Londen naar Tivat vliegen is ook een mogelijkheid.

   Het is superleuk om een paar dagen door te brengen in de baai van Kotor. In Herceg Novi en Kotor kun je de oude steden bewonderen, terrasjes opzoeken of dineren bij verschillende restaurants. Daarnaast is een dagje strand in Morinj met een lunch in Tramontana heel leuk om te doen. In de avond kun je hier dineren in een bijzonder authentiek visrestaurant Catovica Mlini. Perast is een bijzonder klein plaatsje met een rijke Venetiaanse historie, waar je langs het boulevard kunt wandelen en met een bootje het eilandje ‘Our Lady of the Rocks’ kunt bezoeken.

   Voor een weekje binnenland is het leuk om naar de nationale parken Lovcen en Durmitor te gaan. In Lovcen kun je de Montenegrijnse cultuur en tradities gaan proeven, maar kun je ook genieten van de mooie groene omgeving. De omgeving van Durmitor is wat woester en ruiger. De naam ‘Wild Beauty’ komt hier steeds meer tot zijn recht. Je kunt er ook de op één na diepste canyon (Tara Canyon) van de wereld zien. Tip: boek ruim van tevoren je verblijf in Durmitor, omdat deze vaak snel volgeboekt zijn (zowel de hotels als appartementen).

   Groetjes,
   Ivana

Reageer op dit artikel