5 restaurants in de Baai van Kotor waar je heerlijk kunt eten

1. Restaurant Konoba Feral

Als je van lange wandelingen houdt, dan moet je zeker een keer aan de langste kustpromenade van Montenegro wandelen, de Setaliste 5 Danica. Een wandeling die in Herceg Novi begint en in Igalo eindigt. Behalve het prachtige uitzicht kun je ook de twee forten Citadela en Forte Mare bekijken. Precies hier, naast het oude treinstation op het Skver-plein is de locatie van Feral. Één van Herceg Novi’s beste restaurants. Gebouwd in originele maritieme stijl en met al het groen die de tuin rijk is een niet te missen plek voor voorbijgangers. Hier kun je altijd verse vis en schaal- en schelpdieren bestellen. Allemaal bereid door de eigenaar en voortreffelijke chefkok Nada. Professioneel en beleefd personeel, een goede wijnkaart en de heerlijke lokale wijn zijn echt een aanbeveling voor een unieke maaltijd.

 2. Restaurant Papagaj

In dit restaurant, die van alle kanten goed verlicht is, moet je zeker de creatief bereide lichte Mediterrane eten eens proberen. De meeste recepten worden door de vriendelijke gastheer en manager Zeljko bereid. Naast pastas en pizza’s is er een groot aanbod aan vis- en vleesgerechten. Een zorgvuldig bedacht menu die gebaseerd is op verse ingrediënten. De service is professioneel. Ontdek ook waarom dit restaurant bekend is om zijn entree. Papagaj ligt aan de kust en is de ideale plek om na het zwemmen of wandelen een kwalitatieve maaltijd voorgeschoteld te krijgen. Dit restaurant ligt tussen Baosici en Denovici in en kan vanaf de Jadranski Put (hoofdweg langs de kust) bereikt worden. Langs de weg hangt een groot billboard waar restaurant Papagaj op staat. Of loop langs de boulevard.

3. Restaurant Catovica Mlini

Dit restaurant bevindt zich aan de Jadranski Put in het dorpje Morinj. In de 19e eeuw beter bekend als haven voor grote schepen. Neem de afslag en via een kleine weg kom je op twee eeuwen oud grondgebied van de Catovic-familie waar een oude molen getransformeerd is tot restaurant. Samen met de verkwistende tuin die rijk is aan diverse plantensoorten en een stromend beekje zul je hier zeker rust en kalmte vinden. De stenen interieur herinnert aan oude tijden. En in één van de ruimtes is een oude molen te zien die door meerdere generatie van de Catovic-familie gebruikt is. De keuken bevat heerlijke nationale en internationale seafood-specialiteiten en verse vis. De wijnkaart is met uiterste zorg gekozen en samen met de gerechten krijg je hier een waar gastronomisch genot voorgeschoteld.

4. Restaurant Conte

Conte is een visrestaurant die langs de kust van Perast gevestigd is. Het gebouw waar dit restaurant in gevestigd is, is een 17e eeuws huis van voormalig zeekapitein Marko Martinovic. Het interieur en exterieur van restaurant Conte is in oorspronkelijke stijl behouden. De service in dit restaurant is excellent en het advies is om samen met het personeel een goede keuze uit de menukaart te maken. De vispaté is gemaakt van lokale verse ingrediënten, is zeer licht en smaakt voortreffelijk. Ook de risotto met seafood is een uitstekende keuze. Samen met heerlijke wijnen een prachtig uitzicht op het eiland Gospa od Skrpjela en Sint Djordje heb je hier een unieke ervaring. Boven het restaurant slaap je in exclusieve appartementen. Dit hotel met restaurant is het hele jaar door open.

5. Restaurant Konoba Kroket

Niet te verwarren met de kroket die je kunt eten. De Baai van Kotor ligt vol met oude historische steden die betoveren met hun tradities en schoonheid. Naast Kotor, die het grootst van allemaal is en meest bekend zijn er een aantal kleinere steden waarvan de geschiedenis teruggaat tot het verre verleden. Dit zijn steden als Dobrota, Perast en Prcanj. Prcanj was vroeger ook wel bekend om zijn sanatorium voor astma- en hartpatiënten. En zelfs vandaag de dag word deze stad bezocht om zijn buitengewone klimaat. Het is een favoriete hotspot voor mensen die graag in alle rust van de schone zee willen genieten. Precies om deze reden is restaurant Kroket geopend. Aan de kust, langs de kleine kerk in zijn intieme omgeving geniet je van voornamelijk visspecialiteiten, maar ook heerlijke vleesgerechten. Start met de vispaté, zwarte risotto met inktvis en natuurlijk het dagelijkse visgerecht. Het personeel is aangenaam en de wijnkaart is goed.

Reageer via Facebook

reacties

Attention: please select an email list or enter a custom form code to show an email form here!

zelf reageren

 1. Beste Ivana,
  Hartelijk dank voor het delen van je passie voor Montenegro. We waren verrast door de schoonheid van dit land. Begin juli gaan weer heen. We verblijven eerst aan de kust (Sveti Stefan) en daarna in de bergen (Zabljak, Durmitor). Het is echter moeilijk om Nederlandstalige info (en reisgidsen) te vinden. Je blog bevat een schat aan interessante tips en zal onze reis ongetwijfeld upgraden !
  Vriendelijke groeten,
  Tom Vandamme
  Veurne, België

 2. Welk weer kunnen we daar verwachten half oktober
  Vele groeten Dimitri.

  • Hi Dimitri, gemiddeld is het in oktober in Montenegro aan de kust 21,6 graden in het binnenland 18,9 graden en in de bergen in 14,9 graden.

Reageer op dit artikel