5 must see highlights in Budva

1. Citadela

In dit oude fort huist een museum en een kunsttentoonstelling. Via de oostkant van de oude stad van Budva kom je het fort binnen. In het museum zie je bekende schilders uit de Balkan van de 20e eeuw. Vanaf de top van dit fort heb je een mooi uitzicht op Budva, de oude stad, een gedeelte van het Sint Nikola eiland en Sveti Stefan.

2. Katholieke kerk van Sint Ivan

Op het grootste plein ‘Trg Starogradski’ van de oude stad kom je de zandkleurige katholieke kerk van Sint Ivan tegen. Vanwege diverse natuurrampen, waaronder grote aardbevingen, zijn diverse onderdelen van deze kerk diverse malen gereconstrueerd. De kerk herbergt veel oude voorwerpen die je van binnen en buiten kunt bewonderen.

3. Sint Nikola eiland

Vanaf het strand Slovenska Plaza kijk je zo uit op dit eiland dat alleen per boot bereikbaar is. Om er te komen loop je Slovenska Plaza op en kijk je uit naar de mensen in de watertaxi’s. Zij brengen je voor een paar euro naar het eiland. Sommige locals zwemmen er naartoe, maar vergeet niet dat veel Montenegrijnen van nature atletisch zijn.

4. Budva’s stadsmuseum

Je komt hier door een wirwar van steegjes in de oude stad van Budva. In dit museum worden archeologische vondsten uit de Griekse, Romeinse en Illyrische periode tentoongesteld. Voor de rest zie je hier een collectie etnografische- en oude voorwerpen van de rijke maritieme geschiedenis van Montenegro.

5. De kerk van Vader, Zoon en de Heilige Geest

De kerk heeft een aantal goedbewaarde niet perse oude fresco’s en een prachtige iconostase in barokstijl. Aan de voorkant van de kerk is een graf te zien van de beroemde schrijver Ljubisa Mitrov. Aan de zijkant liggen de schaarse overblijfselen van een christelijke basiliek waarvan de datum onbekend is.

Reageer via Facebook

reacties

Attention: please select an email list or enter a custom form code to show an email form here!

Reageer op dit artikel