6 highlights in het centrale deel van Montenegro die je gezien moet hebben

Highlights in centraal Montenegro

Je kunt niet zeggen dat je in Montenegro geweest bent als je het centrale deel niet bezocht hebt. In het centrale deel is de Montenegrijnse cultuur en geschiedenisvoor elke toerist het meest zichtbaar. Hier vind je ook twee prachtige nationale parken van Montenegro: Skadarsko Jezero en Lovcen.

1. Lovcen en Njegos Mausoleum

Net achter Kotor ligt Lovcen, de zwarte berg die vernoemd is naar het land Montenegro (Italiaans: zwarte berg). De leukste bezienswaardigheid van Lovcen is het Njegos mausoleum die op 1.647 meter hoogte ligt op de bergtop Jezerski Vrh. Neem de 461 tellende trap die je naar het mausoleum leidt. Achter het mausoleum maak je de meest prachtige foto’s van Lovcen nationaal park.

2. Musea in Cetinje

Deze voormalige hoofdstad is de cultuurstad van Montenegro. Met zes musea leer je hier de Montenegrijnse cultuur en geschiedenis het beste kennen. Verschillende thema’s worden tentoongesteld. Van folklore, kunst en geschiedenis tot cultuur.

3. Ostrog klooster

Dit is de meest heilige plek voor orthodoxe christenen. In de zomerperiode met een miljoen bezoekers een drukbezochte plek in Danilovgrad. Het klooster is in de rotsklif gebouwd en is een architectonisch meesterwerk. Als je niet gelovig bent, dan is de rit naar dit klooster al een attractie op zich en het klooster zelf de moeite waard om gezien te hebben.

4. Skadarsko Jezero

Het grootste meer van de Balkan waar meer dan 200.000 vogels overwinteren. Het is één van de meest belangrijke reservaten van Europa voor watervogels. Een prachtig gebied met op de achtergrond steile bergen, oude kerkjes, verborgen dorpjes, helder water en drijvende weiden van waterlelies.

5. Rijeka Crnojevica

Het noordwestelijk eind van Skadarsko Jezero verdwijnt in de slangachtige lussen van de rivier Rijeka Crnojevica en eindigt in het dorp met dezelfde naam. Een charmante, verstopte plek die via zijwegen op weg van Cetinje naar Podgorica toegankelijk is.

6. Piva Canyon

Reis door de vele diepe groene kliffen van de Piva canyon. De canyon is 25 kilometer lang en ligt vlakbij de grens met Bosnië en Hercegovina. De Piva-dam ligt op het smalste gedeelte van de Piva canyon, waar de breedte van de Piva-rivier 25 meter is. Op dit punt is de canyon uitzonderlijk steil en 100 meter hoog.

Reageer via Facebook

reacties

Attention: please select an email list or enter a custom form code to show an email form here!

Reageer op dit artikel