Nationaal park Prokletije

Onontdekt, ongerept en afgelegen

Het Prokletije-gebergte is een wild, rotsachtig nationaal park met diepe groene valleien, steile kliffen en scherpe bergtoppen. Het is één van de meest afgelegen en onherbergzame locaties van Europa. Een nog vrij onontdekte plek waar nog maar weinig mensen zijn geweest.

Het hoogste punt in dit park is 2.528 meter hoog, 5 meter hoger dan Bobotov Kuk in nationaal park Durmitor.

Een paradijs voor hikers

Er zijn prachtige hikingroutes aanwezig in Prokletije. De Grbaja-vallei is hiervoor een uitstekend startpunt. Vanuit dit 10 kilometer lange vallei die in het zuidwesten van Gusinje ligt start je hikingroute.

Vanuit Plav naar Prokletije

De plaats Plav is ook een mooi startpunt om richting de bergen van Prokletije te hiken. Deze wandeltocht brengt je langs spectaculaire landschappen, mooie woeste bergtoppen, afgelegen meren, Alpenweiden vol met prachtige bloemen en schilderachtige bergdorpjes.

Dit is wel een hele intensieve route van 192 kilometer lang en neemt zeker 10 dagen in beslag. Voor deze hikingroute krijg je hulp van ervaren gidsen. Ervaring, eersteklas uitrusting en een fit lichaam zijn essentieel.

Sightseeing nationaal park Prokletije

Prokletije is een nationaal park voor mensen die van avontuur houden, niet bang zijn voor het onontdekte, van spectaculaire uitzichten houden en bereid zijn om hun benen en longen maximaal in te zetten.

Toeristische attracties in Prokletije

In Prokletije ben je het meeste tijd kwijt aan hiken in de prachtige omgevingen. Naast hiken zul je hier vooral rust vinden.

Reageer via Facebook

reacties

Attention: please select an email list or enter a custom form code to show an email form here!

1 reactie(s) zelf reageren

Reageer op dit artikel