5 prachtige meren in Montenegro die je bezocht moet hebben

1. Plavsko Jezero

De belangrijkste toeristische plek van Plav is het Plav Meer (Plavsko Jezero). Een grote ovale waterkring van waaruit de rivier Lim uitmondt tot aan de Servische grens. Op warme zomerdagen kun je zwemmen in het meer. Als je geen zin hebt om te zwemmen dan zijn er nog genoeg andere watergebonden activiteiten waar je aan mee kunt doen: kajakken en waterfietsen zijn te huur. Elk kost ongeveer 3 euro per uur. De belangrijkste pier is bereikbaar via een weg tegenover het busstation dat langs het oude Jezero-hotel afloopt.

2. Skrcko Jezero

Het Skrcko Meer (Skrcko Jezero) ligt in het centrum van een tectonische vallei waar je in een berghut kunt overnachten om van het prachtige landschap in en om het meer te genieten. Het meer is een ideale plek om een grote wandeling te maken.

3. Pivsko Jezero

Het Piva Meer (Pivsko Jezero) ligt in het noordwestelijke deel van Montenegro aan de voet van de het Durmitor-gebergte. Het is echt een prachtig gebied met een rivier, canyons, kloven en bergen. In 1975 is de dam voltooid die onder meer de vorm van het Piva Meer heeft gecreëerd. De dam is 220 meter hoog en één van de hoogste van Europa. Op sommige plaatsen is het meer tot 200 meter diep. Het water is superschoon en het is het grootste zoetwatermeer van de wereld.

4. Bukumirsko Jezero

Bukumirsko Meer (Bukumirsko Jezero) ligt ongeveer vijftig kilometer van Podgorica en is bereikbaar via de verharde weg. Het meer ligt aan de voet van de Kucka Planina gebergte en biedt een perfect uitzicht op deze mooie bergen. Het gebied rondom het meer is ideaal om te kamperen. Dit gebied wordt veel gebruikt door georganiseerde bergbeklimmers, omdat in dit gebergte meer dan 20 bergtoppen boven de 2.000 meter reiken.

5. Rikovacko Jezero

Het Rikavacko Meer (Rikavacko Jezero) is een meer verborgen in de Kucke Planine, vlakbij de grens met Albanië. Hier kun je alleen met een off-road voertuig of te voet komen. De geasfalteerde weg eindigt in het dorpje Mokra en vanaf hier zul je moeten lopen. Bij dit meer is geen elektriciteit en geen gsm-signaal mogelijk. Het is daarom de ideale plek om te ontvluchten van alle dagelijkse drukte. Het is een gebied met prachtige bloemenweiden waar je een verscheidenheid aan wilde bloemen kunt zien.

Reageer via Facebook

reacties

Attention: please select an email list or enter a custom form code to show an email form here!

zelf reageren

 1. Hallo ik verblijf in Budva en zou een boottocht willen doen, welk meer is daarvoor het mooiste en ligt niet te ver van Budva.
  Het is de bedoeling dit in 1 dag te doen.

  • Hoi Luc,

   Skadarsko Jezero (meer) ligt op 60 kilometer afstand van Budva en is het ideale meer om te bezoeken. Het is supergroot, heeft voldoende te bieden en is ook een nationaal park. Dit als je met de auto ernaar toe rijdt. Mocht je per boot naar Skadarsko Jezero willen, dan kun je het beste in Budva zelf even informeren welk tourboten ernaar toe varen.

   Groetjes, Ivana

Reageer op dit artikel