3 extreem wilde canyons die je gezien moet hebben in Montenegro

1. Moraca Canyon

Als je vanuit Podgorica naar het noorden reist, duurt het niet lang voordat het landschap adembenemend en spectaculair wordt. Het landschap langs de weg wordt steeds mooier en woester doordat de Moraca-rivier in een bijna loodrechte lijn tegen de canyon aan stroomt die 300 tot 400 meter diep is. Als je aan het rijden bent, maak dan gebruik van één van vele stopplekken om nog meer van de canyon genieten, aangezien dit een zeer drukke en onvergetelijke weg is.

2. Mrtvica Canyon

Op zo een 35 kilometer van Kolasin is de 9 kilometer lange Mrtvica canyon te bewonderen. De canyon van de rivier de Mrtvica is verbazingwekkend, bijna angstig in zijn wilde schoonheid. Het is onontgonnen en onbekend gebied (voor degenen die van natuur houden, zijn er wel gemarkeerde wandelpaden). Het is een canyon die overvloedig is in vegetatie, wat typisch is voor diepe canyons. De indrukwekkende schoonheid van de Mrtvica Canyon biedt fantastische avontuurlijke uitdagingen en laat zeker onvergetelijke indrukken achter aan iedereen die het bezoekt.

3. Nevidio Canyon

Vanuit Komarnica leidt de weg naar de mysterieuze en bijna ontoegankelijk Nevidio canyon. De rivier stroomt hier door een 4,5 kilometer lang ravijn met 100 meter hoge watervallen. Het heeft de naam Nevidio gekregen wat ‘niet te zien’ betekent, omdat als je boven aan de rand van de canyon staat en naar beneden kijkt je de rivier vanwege de woeste landschap niet kunt zien. De canyon is alleen in 1965 door een groep klimmers uit Niksic voor een groot gedeelte onderzocht.

Reageer via Facebook

reacties

Attention: please select an email list or enter a custom form code to show an email form here!

Reageer op dit artikel